
הגודל מהווה אתגר משמעותי בתכנון ועיצוב חדרי עבודה, בין אם הם בסביבת המגורים או בתוך משרד. חשוב מאוד לבנות אקלים פרודקטיבי נעים תוך שימת דגש על תפקוד לאורך זמן דרך בחירה מדויקת של הרהיטים ועד התקנת גופי התאורה במיקומים האפקטיביים ביותר.
איך אפשר למקסם את הפוטנציאל ולעצב חדר עבודה מרשים? לפניכם טיפים חשובים.
ההבדלים בין עיצוב חלל קטן בבית לבין עיצוב החלל במשרד
חשוב להכיר בהבדלים הטמונים בין עיצוב חדר עבודה בבית לבין כזה במשרד. במרחב הביתי יש להתייחס להפרדה בין החדר ליתר חלקי הבית כדי לאפשר פרטיות ושקט ככל שניתן.
אפשר להקצות חדר בקצה הרחוק של הבית או לחסום רעש באמצעות דלת מבודדת וקירות אקוסטיים ואילו במשרד המטרה היא לאפשר איזון בין פתיחות לאינטראקציה עם עמיתים ופרטיות לעובד לפי הסיטואציה. במשרד בתוך חלל עבודה לרוב יישמר הקשר העיצובי בין כלל המשרדים לפי השפה העיצובית שנבחרה לחלל כולו ואילו במשרד ביתי יהיה אפשר לייחד ולבדל את חדר העבודה מיתר חדרי הבית בעיצוב שונה וייעודי לו.
הגודל לא קובע – איך מתגברים על מחסום השטח
אחד הדברים החשובים הוא הצבע של החדר. גוונים בהירים ושימוש בחומרים קלילים ואווריריים בין אם זה אלומיניום או זכוכיות מאפשרים יצירת תחושה של גודל. חשוב לבצע תכנון מקדים כדי לנצל היטב את השטח. למשל, לבחור פתרונות אחסון מודולאריים הנתלים על הקירות כתחליף לפתרונות רצפתיים וכן לתכנן ריהוט קאסטום מייד במידות המותאמות לחלל או שולחנות נפתחים שאפשר לפתוח רק עם הצורך. הרהיטים ישתלבו לפי ממדי החלל – שולחן פינתי, כורסא פינתית וכדומה. מומלץ לשמור על ניקיון ומינימליזם ככל שניתן בחלל כדי להרחיב אותו ולבחור פתרונות אחסון סמויים בתוך שולחן העבדה עצמו או כאמור חומרים קלילים ולרתום את הקירות לטובת האחסון. אם מדובר בחדר קטן שחולקים שניים אפשר להשתמש בשולחן דו כיווני שאפשר לשבת משני צדיו או להשתמש במחיצת הזזה שקופה כך שהעובדים בוחרים מתי הם מעוניינים בפרטיות ומתי באינטראקציה. כלומר, המטרה היא לשמור על סביבת עבודה גמיש שיהיה אפשר לשנות בכל עת, לפי הצורך. בין אם שולחנות נפרדים המתחברים זה לזה או פתרונות אחסון משותפים המחולקים לשניים.
נפלאות התאורה
עיצוב חדר עבודה קטן מבוסס על פריסה נכונה וכן על סכמת צבעים מרגיעה ואוורירית, אך גם על התאורה הנבחרת. מומלץ לשלב בין תאורה היקפית לתאורת עבודה ממוקדת, כך שהמשתמשים יוכלו לבחור בין תרחישי תאורה בהתאמה אישית. התאורה בפני עצמה מייצרת תחושה של מרחב ומעלה את הפרודקטיביות.
אין ספק שבעיצוב חדר עבודה קטן בבית או במשרד היצירתיות משחק תפקיד חשוב. אפיינו את צרכי המשתמשים בהתאם לאילוצי החלל ותנאי השטח ובחרו בקפידה את הפריטים והאביזרים המשלימים.